Aşure

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Aşure
Malzemeler
Malzemeler: 250 gram Buğday 200 gram Nohut 200 gram Kurufasulye 200 gram kuru Üzüm 100 gram kuru İncir 100 gram kuru Kayısı 100 gram fıstık 3 su bardağı Şeker 1 yemek kaşığı tarçın 15 - 20 su bardağı Su asure_ic.jpg Süsleme için: Kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Üzüm Ceviz, File Badem Tarçın, Nar taneleri Hindistan cevizi File Fıstık Kiraz şekerlemesi

Tarif
Hazırlanışı: Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve buğdaylar patlayıp yumuşayana kadar kaynatın ( içine 2 tarçın çubuğu atarsanız kokusu mükemmel oluyor). Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın ( buğday dahil üçünüde aynı anda kaynatmaya başlamanızı tavsiye ederim). Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Koyulaşmaya başlayana kadar iyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, ince kıyılmış kuru kayısıyı ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Kıvamını koyu tutmak isterseniz bir çay kaşınını ucuyla aldığınız çok az buğday nişastasını 2 yemek kaşığı gül suyunda eriterek aşureye ekleyin 1 - 2 dakika daha kaynatın. asure_anuska.jpg Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. Not 1: Kettle yada çaydanlıkta sürekli sıgcak su bulundurun çünkü koyulaştıkça ektradan su eklemeniz gerekebilir. Not 2: Sıcakken süslemeye kalkarsanız aşure kabuk tutmadığı için malzeme içe çöker.

1242
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.