Kremalı Mantar Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kremalı Mantar Çorbası
Malzemeler
• 15 adet taze mantar
• 3 çorba kaşığı un
• 1 paket krema
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 1 su bardağı et suyu
• 4 su bardağı sıcak su
• Sıvıyağ
• Tuz
• İsteğe göre 1 tutam dereotu


Tarif
Mantarları doğruyoruz ve bir tavaya sıvıyağ koyup mantarları soteliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Çorba tenceresinde tereyağını eritiyoruz. Unu, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Soğuk et suyu dökerek çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz ve kıvamını açıyoruz. Sıcak su ekleyerek kıvamını açıyoruz. Çorbanın suyu kaynayınca içine kremayı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kremanın birazını üzerine dökmek için ayırıyoruz. Bir kere daha kaynayınca mantarını koyuyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Servis ederken üzerine krema döküyoruz.

1158
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.