Katıklı Çorba

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Katıklı Çorba
Malzemeler
2 su bardağı üçgen kesilmiş mantı hamuru, 1 top kurut (kurutulmuş süzme yoğurt ya da kurutulmuş çökelek de denir) , 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tereyağ, yeterince tuz

Tarif
• 1 top kurutu kolay ezilmesi için akşamdan derin bir kasede suyla ıslanmaya bırakın.
• Ertesi gün elinizle çamaşır ovalar gibi kurutu ovalayarak, iyice eriyip, ayran kıvamına gelinceye dek bu işlemi sürdürün.
• Bir tarafta (4 su bardağı) kaynayan suya kesilmiş hamurları atın ve 7-8 dakika kadar pişmesini bekleyin.
• Ezilen kurutu, pişen kesme hamurlu tencereye boşaltın ve karıştırın.
• Bir tavada tereyağı eritin, naneyle beraber iyice sarartın ve çorbanın içine katın.
• Servise sunmadan önce tuzunu da ayarlayabilirsiniz.


1399
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.