Etli Lahana Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Etli Lahana Çorbası
Malzemeler
250 gr. dana parça et (kemikli) 8 yaprak lahana 2 adet orta boy patates 2 adet orta boy kuru soğan 1 adet küçük kereviz 1 adet küçük havuç 2 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un 1 adet limonun suyu Tuz

Tarif
• 10 bardak su ile parça kemikli eti tencereye koyun.
• Kemikler etlerinden ayrılana kadar pişirin.
• Et suyunu süzün, etleri kemiklerinden ayırın.
• Tencereye 1 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, margarinle pembeleştirin.
• Üzerine 1 kaşık un ilave edin. 4-5 sefer karıştırın.
• Et suyunu tekrar 10 bardak suya tamamlayın.
• Küp küp doğranmış havucu ilave edin.
• Patatesleri ve kerevizi doğrayın.
• 15 dakika kaynatıp, kenara ayırdığınız etleri ilave edin.
• Lahana yapraklarını iri iri doğrayıp tencereye atın.
• Limon suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyin.
• 30 dakika kaynatıp servise hazırlayın.


877
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.