Baharatlı Köz Çorba

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Baharatlı Köz Çorba
Malzemeler
3 domates, 2 patlıcan, 3 kırmızı biber, 1 soğan, 3 diş sarımsak, 1 çorba k. un, 1 çorba k. tereyağı, sıvıyağ, et suyu, taze kekik, taze biberiye, tuz, su.

Tarif
Patlıcan ve biberleri közlüyoruz. Peşinden domatesi, soğanı ve sarımsakları da közlüyoruz. Közlediğimiz sebzeleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Çorba tenceresine tereyağını ve unu ilave ediyoruz. Soğanı ve sarımsağı tencereye alarak kavuruyoruz. Kırmızı biber ve patlıcanı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Et suyunu ve sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kekiği ve biberiyesini de ilave ediyoruz. Çorbayı el blendırından geçiriyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra servis ediyoruz.

1285
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.