Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çok leziz karnabahar graten

Çok leziz karnabahar graten

Karnabahar sevmeyenlere özellikle tavsiye edilebilecek çok lezzetli bir tariftir...

Güncellenme tarihi: 02.03.2012
Çok leziz karnabahar graten

Herkes tarafından sevilmeyen karnabaharın bu kötü kaderini değiştirmek için bu kış aylarında çok fazla sebze alternatifi de yokken siz gelin onu bu lezzetli tarif ile buluşturun...

Malzemeler:

* 1 orta boy karnabahar (yaklaşık 1 kg.)
* 2 yemek kaşığı un
* 2,5 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 adet kırmızı biber
* Yarım demet maydanoz
* 2 diş sarımsak
* Tuz, karabiber, pulbiber
* Biberiye (arzuya bağlı)



Hazırlanışı:

Karnabaharları buharda pişirin ya da tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzdüğünüz karnabaharları fırın kabına alıp baharatları ilave edip karıştırın. İnce doğranmış biber ve sarımsağı ilave edin.

Daha sonra tereyağını büyük bir tavada eritin ve unu yağda bir miktar kavurun. Un pembeleşince soğuk sütü yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın ve topak bırakmayın.

Karnabaharın üzerine hazırladığınız sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serperek önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

 

4143
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.