Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çilekli Tramisu

Çilekli Tramisu

En iyi bilinen İtalyan tatlılarından biri olan Tramisu'nün tarifini bilmeyen kalmadı denilebilir. Kısa zamanda en sevdiğimiz tatlılardan biri olan Tramisu'nün bir de yaz versiyonunu denemenizi öneririz: Çilekli Tramisu. Hem hafif, hem meyveli, hem de tramisu!

Hazırlama süresi: 60 dakika
Pişirme süresi: 4,5 dakika
1 Porsiyon: 590 kalori
12 dilim

Malzemeler:
Hamur İçin
4 yumurta,
150 gr tozşeker
100 gr un,
80 gr nişasta

İç Malzeme
150 gr kahve çekirdeği, kakao,
400 gr krem şanti
4 yumurta sarısı
100 gr tozşeker,
800 gr çilek
500 gr labne peyniri
250 gr süt kreması
2 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı nişasta
30 adet kedidili bisküvisi


Toz krem şantinin içine kahve çekirdeklerini ilave edin. Karışımı 1 gece buzdolabında bekletin.
Bir gün sonra fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları 100 gr şekerle çırpın.
Aklarını çırpıp kalan şekeri ilave edin. Yumurtalı karışımları harmanlayın. Un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kalıba alıp 15 dakika pişirin.
Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Peynir, süt kreması ve limon suyunu ekleyin. Kahve çekirdeklerini krem şantiden çıkarıp yarısını nişasta ile çırpın. Yumurtalı karışıma ekleyin. çilekleri ayıklayıp ikisini ayırın. Kalanı dörde bölüp kremaya ekleyin.
Hamuru enine ikiye bölün. Bir parçayı kelepçeli kalıba yerleştirin. Bir miktar sütle ıslatın. Kremanın yarısını üzerine kapatın. kalan kremayı ekleyip 4 saat buzdolabında bekletin. Kalan kremşantiyi hazırlayıp pastanın kenarına sürün. Kedidili bisküvisini pastanın boyunda kesipkenarlara yapıştırın. Pastanın üzerine kakao serpip çileklerle süsleyin.
985
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.