Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çay Çeşitleri

Çay Çeşitleri

Assam: 1830'larda Hindistan'ın kuzeydoğu vilayetlerinden Assam'da İskoçyalı Robert Bruce tarafından keşfedildi. Koyu renkli, güçlü ve kokulu bir çeşit.

Seylan: Küçük kalite farklılıkları ile Sri Lanka'dan gelen her çay bu cinstendir. Ne kadar yüksekte yetiştirilirse o kadar kalitelidir. Hoş kokulu ve aromalıdır.

Darjeeling: Dünyanın en kaliteli çaylarından biridir. Nepal yakınlarındaki dağların doruklarında yetişir. Çayların şampanyası da denilen Darjeeling'in tadı misket ya da frenküzümüne benzetilir.

Earl Grey: Darjeeling, Assam, Seylan siyah çaylarından birisi ile bergamot yağının özel uyumunu yansıtır.

Formosa Oolong: Aroması şeftaliyi andıran Tayvan mahsülü

Gunpowder: Toplandıktan sonra yapraklarının sıkıca sarıldığı yeşil Çin çayı. Tat ve aroması ince ve kırılgandır.

Jasmine: Yasemin çiçekleri eklenmiş yeşil ya da siyah çay karışımı.

Lapsang Souchong: İsli, kuvvetli ve duman rengindedir, zengin bir aroması vardır.
691
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.