Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Camembert Şöleni

Camembert Şöleni

Fransızların dünyaca ünlü peynir çeşidi Camembert, pastörize sütle imal edilen, yumuşak hamurlu ve %45 yağlı madde içeriyor. İçeriğindeki protein ve vitamin (A,B2, B9, B12 ve caroten) sayesinde dijestif özelliği var. Antre, ana yemek ve soslarla birlikte sofralara lezzet katıyor.

Damak tadına düşkün olanlar hiç şüphe yok ki, Camembert'i sofralarından eksik etmezler. İşte meraklısına birbirinden göz alıcı tarifler...

Camembert Köftesi

Süre:
Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 5 dak.

Malzeme:
(6 kişilik)
1 kutu Camembert
150 gr un, 50 gr tereyağ
150 gr kaşar peynir, 150 gr beyaz peynir
30 gr kök nişastası
1 yumurta sarısı
Hindistan cevizi, sıvı yağ
Tuz, karabiber

Köfte içi:
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
20 gr un
Ufalanmış yarım ekmek

Hazırlanışı:
Camembert'in dış yüzeyini çıkarın. Küçük bir tencerede terayağ eritin. Ayrı bir kapta beyaz peynir, kök nişastası, un ve eritilmiş tereyağı karıştırın. Camembert peynirini ilave edin. Karışımı bain-marie usulü sıcak su dolu bir kapta ısıtın. Ateşten alın, tuz, karabiber ve hindistancevizi ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğutun.

Köfte içi: Bir tabakta yumurtayı çırpın. Derin bir tabağa un ve ufalanmış yarım ekmeği koyun. Hazırladığınız Camembert hamuruyla küçük köfteler yapın. Sonra köfteleri birkaç dakika tavada kızartın. İyice kızarınca emici bir kağıt peçetenin üzerine alın ve servis yapın.

Camembert Peynirli Tart

Süre:
Hazırlık: 15 dak.
Pişirme: 30 dak.

Malzeme:
(6 kişilik)
1 kutu Camembert peyniri
1 kat milföy hamuru
4 adet yumurta, 40 cl. taze krema
2 çorba kaşığı un
Tereyağ, tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Camembert peynirinin dış yüzeyini çıkarın. Tart kalıbını tereyağla ve unla sıvayın. Kalıbın lat kısmına milföy hamurunu güzelce yerleştirin. Bunun akabinde peyniri de küçük parçalara bölerek hamurun üzerine yayın. Fırını 180 derece ısıya ayarlayın. Ayrı bir kapta, yumurtaları ve taze kremayı karıştırın. Aynı malzemeye tuz ve karabiberi ilave edin. Malzemeyi kalıba boşalttıktan sonra, 30 dakika pişirin ve soğutmadan servis yapın. Aynı şekilde, tarttan arta kalan bölümü de daha sonraki servislerinizde mutlaka mikrodalgada ısıtmalısınız.

Öneri: Yeşil salata ve iyi bir şarap eşliğinde hafif bir yemek elde ettiniz. Bunu aynı zamanda sofranızda bir lezzet alternatifi olarak da kullanabilirsiniz.

Elmalı Çörek

Süre:
Hazırlık: 10 dak.
Pişirme: 20 dak.

Malzeme:
(6 kişilik)
1 kutu Camembert
2 milföy hamuru
2 adet elma
1 yumurta sarısı
50 gr un

Hazırlanışı:
Hamurları üzerine un serptiğiniz düz bir yüzeye yerleştirin. 15 santimetre çapında 6 adet daire şeklinde parça kesin. Camembert'in dış yüzeyini çıkarın ve 18 eşit parçaya bölün. Elmaları 18 ince dilime ayırın. Fırını, 180 derece ısıya ayarladıktan sonra, hamurların üstüne 3 dilim elma, 3 parça Camembert yerleştirin. Hamurların kenarlarına yumurta sarısı sürün. Her birini üçgen şeklinde katlayın. Katlama noktalarını iyice birleştirin ve kalan yumurta sarısını üçgen hamur parçalarının üstüne tek tek sürün. Hazırladıklarınızı fırında 20 dakika pişirin.

Öneri: Antre ya da tatlı olarak sunabilirsiniz.
1181
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.