Yalancı Su Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yalancı Su Böreği
Malzemeler
• 10 adet yufka
• 300 g orta yağlı beyaz peynir
• 1 yumurta
• Maydanoz

Sos için:
• 1.5 su bardağı süt
• 2 şişe (500 ml) soda
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı margarin


Tarif
Önce tepsi yağlanır. Daha sonra 1 tam yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yerleştirilir. Soda, süt, margarin karışımından oluşan sos yufkanın üzerine bir iki kepçe dökülür. Daha sonra bir tam yufka kenara ayrılır. Kalan yufkalar parçalar ayırılır. Yapılan her kata bir parça sos dökülür. Peynirler ufalanır ve içlerine kıyılımış olan maydanozlar katılır. Böreğin orta kısmına gelindiğinde peynir ile kıyılmış maydanoz karışımı tüm kata yayılır. Üstüne kalan yufkalarla kat oluşturma işlemine yufkalar bitene kadar devam edilir.
Ayırdığımız tam yufka böreğin en üstüne koyulur, üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve 10 dk oda sıcaklığında bekletilir. Önceden 190 derece ısıtılmış fırına verilir.


1121
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.