Sarıyer Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sarıyer Böreği
Malzemeler
4 yemek kaşığı kıyma (kavrulmuş) 10 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı margarin 4 adet yufka 2 adet kesmeşeker 1 bardak kuş üzümü 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın.
• Soğanlarla birlikte şeker ve tuzu da atıp, rengi pembeleşene kadar kavurun.
• Önceden kavurduğunuz kıymayı, kuş üzümü ve karabiberi de ekledikten sonra börek içi hazır demektir.
• Yufkayı tezgaha serin.
• Birinci yufkaya sadece sos sürün, ikinci yufkayı üzerine serin.
• Yufkanın üstüne önce sos sürün, sonra hazırladığınız börek içinden koyun.
• Kalan 2 yufkaya da aynı işlemi yapın.
• Yufkanın iki ucunu içe katlayıp büyük bir rulo yapın.
• Üzerine sos sürün ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
• 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.


Sos Malzemesi
1 çay bardağı sıvıyağı 3 çay bardağı süt 3 adet yumurta

Sos Tarifi
• Sosu için; sıvıyağı, yumurtayı ve sütü bir kapta çırpıp, bekletin.


Not
Püf noktası: Soğanların çabuk kavrulması için tuz hemen ilave edilmeli.

899
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.