Şambrak

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Şambrak
Malzemeler
Hamuru İçin; 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 4,5 su bardağı un Alabildiğince su (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak) İç Harcı İçin; 500 gr. orta yağlı kıyma 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) 2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış) 2-3 dal taze yeşil soğan (çok incecik kıyılmış) ½ demet maydanoz (çok incecik kıyılmış) 2 adet yeşil taze biber (çok incecik kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Kızartmak İçin; 1 su bardağı sıvıyağı

Tarif
• Önce böreğin iç harcı için; kıyma ve soğan geniş bir tavada sürekli karıştırılarak 7-8 dakika kadar kavrulur ve ateşten alınır.
• İçine tuz ve baharatlarla beraber, domates, yeşil biber ve soğan, maydanoz eklenip iyice karıştırılır, bir kenara bırakılır.
• Öte yandan derin bir karıştırma kabının içine, yumurta kırılır, sirke ve un eklenerek yoğrulur.
• Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye değin, azar azar su eklenerek iyice yoğrulur.
• Sonra üzerine nemli bir mutfak peçetesi kapatarak, hamur en az 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
• Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, hafif unlu bir tezgahın üzerinde çay tabağı büyüklüğünde açılır.
• Yaklaşık 1 yemek kaşığı dolusu kıymalı iç harçtan açılan hamurların kenarına koyulup, üstüne katlanır.
• Böylece hazırladığımız D şeklinde, yarım daire formundaki böreklerimizi kızgın yağda önlü arkalı kızartıp, sıcak olarak servise sunalım.


514
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.