Pazılı Börek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Pazılı Börek
Malzemeler
500 gr un, ½ çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı ılık su, 1 çay kaşığı tuz,

Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı, 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı

İç harcı için;
1 demet pazı, 2 adet domates, 2 adet kuru soğan, 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yufka açmak için;
1 tatlı kaşığı nişasta


Tarif
• Önce pazıları iyice yıkayıp, sapların ucun kesin ve saptaki zarı alın.
• Sonra ince ince doğrayarak tuzla ovun.
• Üzerine karabiber, rendelenmiş kuru soğan, küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
• Börek harcı hazır.
• Şimdi hamuru hazırlayın.
• Önce unu düz bir zemine alarak ortasını havuz gibi açın.
• İçine ılık su, tuz ve sıvıyağ koyun.
• Kenardan unları içeriye doğru atarak iyice hamuru yoğurun.
• Bir kenarda 20 dakika dinlenmeye alın.
• Dinlenen hamurdan 18 tane küçük bezeler yapın.
• Küçük bir tepsiyi yağlayın.
• 9 bezeyi aralarına nişasta serpiştirerek oklavayla açın.
• Her yufkanın üzerini erittiğiniz tereyağıyla yağlayın.
• Dokuzuncu yufkanın üzerine pazılı harcı yayın.
• Kalan yufkaları da aynı biçimde nişastayla açıp, yağlayarak üst üste yerleştirin.
• Kalan erimiş tereyağına yumurta katarak karıştırın.
• Böreğin en üstüne bu karışımı sürerek, 180 dereceye ayarlanmış fırına alın.
• 30 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
• Yemekçinin notu: Bu böreği kıymalı olarak da yapabilirsiniz.


1740
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.