Kol Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kol Böreği
Malzemeler
1 bardak su 1 bardak yoğurt 4 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı sıvıyağı Un Tuz Açmak İçin; 4 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un Harç İçin; 500 gr. yağsız kıyma 2 yemek kaşığı margarin 2 adet kuru soğan Tuz Karabiber Üstü İçin; 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı çöreotu

Tarif
• Derin bir kabın içine su, yoğurt ve tuzu koyun.
• Yavaş yavaş un ilave edin.
• Yumuşak bir hamur yapın.
• Kenarda bekletin.
• Kıymanın suyunu çektirin.
• Soğanlarını, tuzunu, karabiberini atın.
• 1 yemek kaşığı margarinle birlikte kavurun.
• Kenarda bekletin.
• Börek tepsisini yağlayın.
• Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp, bezeler yapın.
• 5 adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
• Üzerine kalan margarinle sıvıyağı eritip, her hamura eşit miktarda sürün.
• Kolay açmak için unla nişastayı karıştırıp, üzerlerine dökün.
• Oklava yardımıyla, yufka inceliğinde açın.
• Kıymayı, yufkanın her tarafına eşit olarak yayın.
• Oklava içinde kalacak şekilde yufkayı rulo yapın.
• İçinden oklavayı çekin.
• Tepsinin ortasından başlayarak, yerleştirin.
• Açtığınız her 5 katlı, içi kıymalı ruloyu tepsiye yerleştirin.
• Üzerine yumurta sarısı ya da sadece yağ sürün.
• Çöreotu serpiştirin.
• 175 derecedeki fırında pişirin.
• Sıcak servis yapın.


808
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.