Ispanaklı Börek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ispanaklı Börek
Malzemeler
9 bardak un 1 bardak eritilmiş margarin 1 yemek kaşığı çöreotu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz İçi için: 1 demet ıspanak 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvıyağı 2 yemek kaşığı tahin 1 çay kaşığı pul biber Karabiber Tuz

Tarif
• Ispanakları yıkayıp süzün.
• Üstüne tuz serpip ovalayın.
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları, sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
• İçine ıspanakları ilave edip, 5-6 dakika daha kavurun.
• Tahin, karabiber, pul biber, tuz ekleyip, karıştırın ve bekletin.
• Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur tutun.
• Hazırladığınız hamurdan 30 adet beze yapın ve her birini kahve tabağı büyüklüğünde açın.
• Açtığınız yufkaların içine eritilmiş margarin sürüp 15 yufkayı üst üste koyup, açın.
• Fırın tepsisini yağlayın.
• 15 katlı hamuru fırın tepsisine yerleştirin, yanlarından çekerek tepsi yüksekliğine getirin.
• İçine hazırladığınız karışımı yayıp, diğer 15 yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
• En üste kalan yağı gezdirin.
• Üzerine yumurta sarısı sürüp, çöreotuyla süsledikten sonra servis yapın.


433
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.