Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Bademli pilav tarifi

Bademli pilav tarifi

Bademli pilavı bir de Mahmure.com farkıyla deneyin!

Güncellenme tarihi: 01.03.2013



Malzemeler:


2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 2 tablet Et Bulyon, 4 yemek kaşığı margarin, 250 gram kuzu eti, 1 adet havuç, 1 tatlı kaşığı tarçın, bir miktar çekilmiş karabiber, yarım su bardağı badem, 1 demet kıyılmış maydanoz.


Yapılışı:


Bir kâseye 3 su bardağı suyu ve Et Bulyon tabletlerini ilave edip karıştırın. Tencerede 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp kuzu etlerini ilave edip kavurun. Kuzu etleri renk aldıktan sonra içine yıkanmış pirinçleri ve doğranmış havucu koyup 5 dakika tüm malzemeyi kavurun. En son olarak içine tarçını, çekilmiş karabiberi ve Et Bulyon’lu suyu koyup karıştırın.

Bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp pirinçler göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirip demlendirin. Pilav pişerken küçük bir tavada file bademleri, kalan 1 yemek kaşığı margarin ile kavurun. Demlenmiş pilavı kaşıkla hafifçe karıştırıp havalandırdıktan sonra üzerini kavrulmuş file badem ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis edin.

5309
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.