Tartolet

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Tartolet
Malzemeler
1 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı yoğurt 2 bardak un Tuz

Tarif
• Yumurta sarısı, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu yoğurma kabının içinde karıştırın.
• Unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin.
• Hamuru 30 dakika dinlendirin.
• Tartolet kalıplarını, kağıt peçetenin ucuyla yağlayın.
• Zeytinden büyük parçalar kopartıp, kalıpların içine yerleştirin. Isıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
• Zeytin Ezmeli Tartolet: Tartoletin içine zeytin ezmesi sürün. Mısır turşusuyla süsleyin.
• Patlıcanlı Tartolet: Közlenmiş patlıcanı doldurup, kapari ve biberiyeyle süsleyin.
• Peynirli Tartolet: Krem peyniri, hardalla karıştırın. İçine yerleştirin.
• Havyarlı Tartolet: Haşlanmış yumurtanın beyazını, mayonez ve ketçapla karıştırıp, püre haline getirin. Tartolete doldurup, havyarla süsleyin.


Not
Yemekçinin notu: Tartoletleri, buzlukta uzun süre taze olarak saklayabilirsiniz. İçine reçel dahil tatlı, tuzlu her türlü malzemeyi koyarak, kendinize yenilikler yaratabilirsiniz.

748
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.