Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 9. gün ana yemeği: Cevizli Mantar Kavurma

Ramazan Sofrası 9. gün ana yemeği: Cevizli Mantar Kavurma

Ceviz ve mantarın mükemmel uyumu, Cevizli Mantar Kavurma...

Ramazan Sofrası 9. gün ana yemeği: Cevizli Mantar Kavurma
Malzemeler:

1 orta boy soğan

½ su bardağı sıvı yağ

4 diş sarımsak

300 gr. Doğranmış mantar

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Tuz

1 tutam Toz Tavuk Bulyon

Karabiber

Kekik

5 çorba kaşığı krema

Hazırlanışı:

Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Sarımsakları ince ince doğrayarak tencereye atın ve kavurmaya devam edin.Ardından temizlediğiniz mantarları tencereye ilave edin, iyice karıştırın. Ardından dövülmüş cevizleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Tuz, toz tavuk bulyon, kekik eklerek karıştırın. Son olarak kremayı ekleyin ve yemeğe iyice yedirin. Yaklaşık 10 dakika kadar piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

1258
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.