Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 7. gün başlangıç yemeği: Çerviş

Ramazan Sofrası 7. gün başlangıç yemeği: Çerviş

Yaz günlerinde ifta için oldukça hafif bir başlangıç...

Ramazan Sofrası 7. gün başlangıç yemeği: Çerviş
Malzemeler:

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

1 su bardağı un

1 bardak su

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 çorba kaşığı dövülmüş

Sarımsak

1 çorba kaşığı tuz

1/2 çorba kaşığı beyaz biber

1/2 çorba kaşığı toz tavuk bulyon

1/2 Tavuk

1 orta boy soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

1/2 çorba kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı:

Eritilmiş tereyağını tencereye dökün ve biraz karıştırın. Unu ekleyin ve kavrulana kadar karıştırın. Suyunu ve sütünü ekleyin ve karıştırın. Ardından süzme yoğurdu ve sarımsağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz. Baharatları ekleyin ve kıvam alana kadar kavurun. Tencereden yeteri kadar servis tabağına hazırladığınız karışımı alın.

Tavuğu ayrı bir tencerede haşlayın. Soğanı doğrayarak tencereye atın ve kaynamaya bırakın. Haşlanmış tavuğu diderek servis tabağında hazırladığınız karışımın üzerine döşeyin. Yağda biberi kızdırın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
1740
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.