Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 27. gün yemeği: Kuru Patlıcan Kavurması

Ramazan Sofrası 27. gün yemeği: Kuru Patlıcan Kavurması

Patlıcan yemeklerine güzel bir örnek, Kuru Patlıcan Dolması...

Ramazan Sofrası 27. gün yemeği: Kuru Patlıcan Kavurması
Kuru Patlıcan Kavurması

Malzemeler:

1 bağ kuru patlıcan

150 gr. Tereyağ

2 büyük boy soğan

½ bağ kurutulmuş biber

2 çorba kaşığı biber salçası

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 tutam pul biber

1 tutam beyaz karabiber

Hazırlanışı:

Kuru patlıcanı sıcak suda haşlayın. Tencereye tereyağını atın ve eritin. Soğanı ince ince doğrayıp tencerede kavurun.

Ardından kuru biberleri ekleyerek karıştırın. Salçayı ekleyin. Biraz daha kuru biber ekleyin ve iyice karıştırın.

Haşladığınız kuru patlıcanları tencereye atın ve iyice harmanlayın. 1 tutam tuz, karabiber, pul biber, beyaz karabiber atarak karıştırın. Yaklaşık 15 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra yemeğimiz servise hazır.


3121
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.