Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 25. gün tatlısı: Şekerpare

Ramazan Sofrası 25. gün tatlısı: Şekerpare

Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez tatlılarından, Şekerpare...

Ramazan Sofrası 25. gün tatlısı: Şekerpare
Malzemeler:

(4 kişilik)

100 g tereyağı

1 paket kabartma tozu

1 ¼ su bardağı un

¾ su bardağı pudra şekeri

2 yumurta sarısı

tuz

Şerbet Malzemesi:

1 ¾ su bardağı tozşeker

½ limonun suyu

½ su bardağı badem

1 ¾ su bardağı su

Hazırlanışı:

Fırını 110 dereceye ayarlayın. Yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve tuzu karıştırarak, 5 dakika iyice yoğurun. Yumurta ve unu ekleyerek 5 dakika daha yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, tepsiye dizerek hafif bastırın, üzerlerine birer badem koyup, 40 dakika pişirin. Şerbet malzemelerini karıştırın ve kaynatın. Soğuk şerbeti, sıcak hamurun üzerine dökün. Soğuk servis yapın.


2831
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.