Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 21. gün tatlısı: Kaymaklı Ayva Tatlısı

Ramazan Sofrası 21. gün tatlısı: Kaymaklı Ayva Tatlısı

Kaymakla en çok yakışan tatlılardan Ayva Tatlısı...

Ramazan Sofrası 21. gün tatlısı: Kaymaklı Ayva Tatlısı
Malzemeler:

(4 kişilik)

4 ayva

1 elma

100 g çekirdeksiz kuru üzüm

8 su bardağı su

6 su bardağı tozşeker

½ çay kaşığı şeker boyası

2 yemek kaşığı kaymak

tarçın

Hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.

Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.


1546
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.