Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 2.gün ana yemeği

Ramazan Sofrası 2.gün ana yemeği

Dana Kavurma

Ramazan Sofrası 2.gün ana yemeği
Kırmızı et düşkünlerine güzel bir kavurma tarifi, Dana Kavurma...

Malzemeler:

4 - 5 diş sarımsak

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 orta boy soğan

2 adet sivri biber

3 adet domates

300 gr. Haşlanmış dana kuşbaşı

Karabiber

Kekik

Tuz

Hazırlanışı:

Sarımsakları ince ince doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağa atarak karıştırın. Soğanları küp küp doğrayın, tencereye atarak kavurun. Biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın.

Eti tencereye atın ve iyice karıştırın. Ardından doğradığınız biberleri tencereye atın ve karıştırın.

Tuz, karabiber, kekik ekleyerek karıştırın. Son olarak domatesleri eklerek karıştırın. Yaklaşık 10 dakika kadar piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
1996
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.