Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 19. gün yemeği: Rumeli Kavurması

Ramazan Sofrası 19. gün yemeği: Rumeli Kavurması

Kuzu etinden farklı bir lezzet daha, Rumeli Kavurması...

Ramazan Sofrası 19. gün yemeği: Rumeli Kavurması
Malzemeler:

1 adet yeşil çarliston biber

1 adet kırmızı çarliston biber

½ soğan

1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı

200 gr. Kuzu kuşbaşı

1 tutam karabiber

1 tutam tuz

1 tutam kekik

5 - 6 adet çeri domates

1 su bardağı domates suyu

Hazırlanışı:

Biberleri ve soğanları iri doğrayın. Teflon tavaya yağı dökün ve kızdırın. Etleri tavaya atın ve kavurun. Eteler bir süre kavrulduktan sonra soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından 1 tutam karabiber, ekleyip karıştırdıktan sonra biberleri ekleyin.

İyice karıştırın ve 1 tutam tuz, kekik ekleyip karıştırın. 5 - 6 adet çeri domates ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates suyunu ekleyin ve iyice harmanlayın. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
1375
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.