Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 11.gün yemeği: Kalamar Tava

Ramazan Sofrası 11.gün yemeği: Kalamar Tava

Çok sevilen tava tariflerimizden, Kalamar Tava...

Ramazan Sofrası 11.gün yemeği: Kalamar Tava
Malzemeler:

250 gr. Kalamar

Tuz

Un

Sıvı yağ

Sosu için;

4 dilim tost ekmeği

Süt

Krema

3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Tuz

2 çay kaşığı sarımsak suyu

Hazırlanışı:

Tost ekmeklerinin köşelerini kesiyoruz ve dörde bölüyoruz. Bir kaseye parçaları ufalıyoruz. Üzerine kasenin alacağı kadar süt ilave ediyoruz. Üzerine krema ilave ediyoruz ve iyice ezerek karıştırıyoruz.

Kalamarlarımızın üzerine tuz atıyoruz. Kalamarlarımızın yumuşak ve lezzetli olması için tuzla iyice ovuyoruz. Ardından sosumuza 3 yemek kaşığı dövülmüş cevizi ilave ediyoruz. İçine 2 tutam tuz atıyoruz ve karıştırıyoruz. 2 çay kaşığı sarımsak suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Kalamarların duyunu sıkarak una atıyoruz. Unladıktan sonra fazla ununu alıyoruz. Ardından kalamarlarımızı fritöze atıyoruz. Rengi atana kadar kızartıyoruz. Kalamarları tabağımıza alıyoruz.

Sosuyla birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun...
2249
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.