Mahmure

Yemek

Pratik Bilgiler

Mangal Yaparken

Mangal Yaparken

Izgara yapacağınız yeri iyi seçmelisiniz. Piknik sofranızın aksi yönde, tek taraftan rüzgar alan bir noktaya mangalı yerleştirirseniz, hem etler ağır ağır pişer hem de duman etrafınızdakileri rahatsız etmez.

Mangal kömürünü yaktıktan sonra iyice köz haline gelinceye kadar bekleyin. Zehirli gazlardan etkilenmemek için, gri duman tamamen bitene dek etleri mangal üzerine almayın.

Etlerin yağsız ve marinattan iyice süzülmüş olmasına özen gösterin. Aksi takdirde yağ ve sos eriyip kömürün üzerine akar, bu da alevlenmeye ve dumanın artmasına yol açar.

Pişirme sırasında etlerin kömürle temas etmemesine özen gösterin. Yeterli mesafe yoksa, iki ızgarayı üstüste koyup eti kömürden uzaklaştırabilirsiniz.

Kömür ateşinde ızgara yaparken etin yanmamasına özen gösterin. Çoğu kez üzeri nar gibi kızaran etin içi pişmez.

Bonfile ve pirzolaların iyi pişmesi için ince dilimlenmesi şart. Şişe dizeceğiniz kuşbaşı etleri de mümkün olduğunca küçük kesin.

Tavuk etinin derisini çıkarın. Kanat ızgara yaparken bu mümkün değil tabii, o zaman mangalda pişirirken alevler yükselince ateşin üzerine biraz tuz serpin.

Et, tavuk veya sebze, ne olursa olsun, pişirdikten sonra tuz ekleyin.
1727
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.