Zeytinyağlı Biber Dolması

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeler
16 adet dolmalık biber
2 adet domates
2+1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı limon suyu
1/2 demet dereotu
1+1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
5 adet soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz


Tarif
Biberlerin sap kısımlarını aşağı doğru bastırarak açın, tohumlarını çıkartın ve yıkayın. Bir tencereye ince ince doğranmış soğanı, yağı ve fıstığı birlikte koyup, kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip, birkaç kez karıştırın. Rendelenmiş bir domatesi, tuzu, şekeri, 1 su bardağı suyu ve kuş üzümünü de koyup, tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişsin. Bu karışım soğuduktan sonra, ayıklanmış, yıkanmış, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, nane, karabiber ve limon suyunu da ekleyip karıştırın. Hazırlanan bu içle biberleri doldurun. Kalan domates dilimleriyle biberlere kapak yapın. Biberleri yayvan bir tencereye yerleştirin ve üzerinde zeytinyağı gezdirin. Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyin. En üste ağırlık vermesi için cam tencere düz tabağını koyup tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin. Yemek piştiğinde tencereyi kapağı kapalı olarak bırakın, kendi halinde soğusun. İyice soğuduğunda dolmaları tek tek alıp cam tencerenin kapaklı tenceresine her biri dik duracak şekilde dizin.

716
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.