Domates Civesi

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Domates Civesi
Malzemeler
1 çay fincanı pirinç 1 kg. olgun domates 2 adet kuru soğan 3 adet çarliston biber veya yeşil tatlı biber 1 adet kurutulmuş çok acı Arnavut biberi veya cin biber 2 adet orta boy patlıcan 3-4 diş sarmısak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya 1 yemek kaşığı taze fesleğen 1 çay bardaığı zeytinyağı

Tarif
• Orta boy yayvan bir tencereye yemeklik yani çok ince kıyılmış soğanlarla beraber zeytinyağı koyulur.
• Orta ısıdaki ateşin üzerinde tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulmaya başlanır.
• 2-3 dakika sonra, üzerine ince kıyılmış yeşil biberle, tavla zarı şeklinde doğradığımız patlıcanlar ilave edilir.
• Yine tavla zarı formunda dilimlediğimiz domatesler de eklenerek, orta ateşte 2-3 dakika kadar kavrulur.
• Öte yandan yıkanıp, süzülen pirinç de eklenir.
• Bu arada tüm malzemelerin üzerine tam çıkacak kadar ama sakın fazla olmasın, soğuk su ilave edilir.
• Yemeğimiz pişerken, diğer bir tarafta da sarmısaklarla beraber kuru acı biberi dövülür ve tencerenin içine aktarılır.
• Yaklaşık 20-25 dakika sonra, artık yemek pişmiş demektir.
• Kapağını açıp, içine nane ve fesleğen eklenip, karıştırılır.
• İstediğiniz zaman servise sunabilirsiniz.


664
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.