Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Supangle nasıl yapılır?

Supangle nasıl yapılır?

Çikolatalı tatlıların en lezzetlisi olan supangleyi denemeyen var mı?

Güncellenme tarihi: 02.07.2013

Malzemeler:

1 litre süt, yarım su bardağı un, 4 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı şeker, 40 gr. çikolata, 2 yemek kaşığı tereyağ.


Hazırlanışı:

Bir tencereye kakao, unu ve şekeri ilave edin bir çırpma teli ile karışırın. Üzerine biraz süt ilave edin tekrar karıştırın. Malzemeleri sütün içinde eritin kalan sütü de ilave ettikten sonra ocağa koyun.

Orta ateşte sürekli karıştırın kaynamaya başlayınca ocağı kısın bir dakika kadar daha pişirin ve altını kapayın. Pişmiş olan supangleye çikolata ve tereyağını ilave edin karıştırın. Soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırın, soğuyunca iyice kaselere boşaltın ve buzdolabında bekletin soğuk olarak servis yapın.

11425
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.