Bezelyeli Orman Kebabı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Bezelyeli Orman Kebabı
Malzemeler
• 1,5 su bardağı Tamek Bezelye Konservesi
• 1 tatlı kaşığı Tamek Domates Salçası
• 250 gr. kuzu kuşbaşı et
• 2 tane patlıcan
• 1 tane kabak
• 2 tane sivribiber
• 1 büyük patates
• 2 tane domates
• 1 tane kuru soğan
• 1 avuç maydanoz
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber


Tarif
Patlıcanları soyup 5-10 dakika tuzlu suda bekletin. Bir fırın tepsisine soğanı yemeklik doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz kabağı küp küp doğrayın. Patlıcanları tuzlu sudan alarak yıkayın ve küp küp doğrayın. Biberleri de doğrayın. Patatesleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Tamek Bezelye Konservesini ve eti koyun. Tamek Domates Salçasını ve sıvı yağı ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızıbiberi serpin. Maydanozları ince ince doğrayın ve 1 kaşık yardımıyla tüm malzemeyi harmanlayın. Üstüne çıkana kadar su koyun. Tepsinin üstünü folyo kağıdı ile kapatın. 170 derecelik fırında pişirin.

3005
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.