Un Helvası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Un Helvası
Malzemeler
125 gr. margarin, 2 su bardağı un, ceviz ve tarçın.

Şerbeti için: 1- 1,5 su bardağı toz şeker.


Tarif
Margarin tencerede eritilir. Üzerine un eklenerek unun rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla kavrulur. Ayrı bir kapta kaynatılan suda toz şeker eritilir, kavrulan ve rengi koyulaşan una ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır ve tencerenin kapağı kapatılarak dinlendirilir. tabağa alınan helvanın üzerine ceviz ve tarçın serpiştirilerek servis yapılır.

1219
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.