Jöle Soprano

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Jöle Soprano
Malzemeler
5 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 2 adet limon kabuğu rendesi 1 paket toz çilekli veya ahududu jöle Meyve harcı için: 2 adet şeftali 2 adet orta boy tatlı elma 15-20 adet çilek veya 2 adet muz (Ya da sizin damak zevkinize kalmış herhangi bir çeşit meyve olabilir) Süslemek için: 8-10 top vanilyalı dondurma

Tarif
• Orta boy bir tencerenin içine su, toz şeker, limon kabuğu rendesini koyalım ve orta dereceli ateşin üzerine oturtalım.
• Öte yandan meyvelerimizi soyup, minik kuşbaşı et formunda küp küp doğrayalım.
• Üzerine kararmamaları için limon sıkıp, bir kenarda bekletelim.
• Bir taraftan da ortası delik kek kalıbını ya da ortası delik olmayan ama mutlaka kelepçeli olan bir kek kalıbını ortaya çıkaralım.
• Akan suyun altında kalıbın içini yıkar gibi ıslatalım.
• Bu arada ocaktaki şekerli suya bakalım.
• Kaynamaya başlayınca hemen içine toz jölemizi aktaralım ve ocağın altını kapatalım.
• Bu sıcaklık jöleyi eritmek için yeterlidir ancak sürekli karıştırarak da jöleyi iyice eritelim.
• Şimdi içini ıslattığımız kalıbın içine, meyveleri karıştırarak koyalım.
• Sonra üzerine biraz ılıklaşmış jöleyi boşaltıp, buzdolabına donmaya bırakalım.
• Yaklaşık 4-5 saat yeterlidir, ama siz iyisi mi bir gece bekletin.
• Ertesi gün kalıbın kelepçesini açıp, çok dikkatlice servis tabağına meyveli jöleyi oturtalım.
• Tıpkı pasta gibi dilimleyelim ve servis yapalım.
• Ama tepelerine bir top dondurma koymayı unutmayalım, afiyet olsun.


653
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.