İmam Bayıldı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
İmam Bayıldı
Malzemeler
6 adet patlıcan 1 bardak sıvıyağ 6 adet soğan 15 adet sarmısak 1 bardak zeytinyağı 2 adet domates 1 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 6 adet kesme şeker 2 bardak su Tuz Karabiber

Tarif
• Patlıcanları çizgili şekilde soyun.
• Tuzlu suda bekletin (sap kısımlarını da soyarsanız, görünümü güzel olur).
• Patlıcanları kurulayıp, kızgın yağda kızartın.
• Fırın tepsisine dizin.
• Ortalarını uzunlamasına kesin.
• Bir tavanın içinde yarım halka şeklinde doğranmış soğanla, sarmısağı zeytinyağında kavurun.
• Doğranmış domates, yeşil biber, maydanoz, şeker, tuz ve karabiberi üzerine ilave edin.
• 10 dakika pişirin.
• Hazırladığınız harcı, kızarmış patlıcanların içine eşit miktarda paylaştırın.
• 2 bardak su ilave edip, fırında 25 dakika pişirin.
• Servis için soğumaya bırakın.


Not
Yemekçinin notu: İmam Bayıldı ılık servis yapıldığında daha lezzetli olur.

418
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.