Mantılı Çorba

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Mantılı Çorba
Malzemeler
1 su bardağı un, 1/2 margarin, 150 gr kıyma ,1 su bardağı nohut, 1 soğan ,1 su bardağı buğday, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 yumurta sarısı, yeterince tuz ve karabiber, 10-11 bardak kırmızı biber

Tarif
Buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.Tencerede margarini erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur yoğurun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. İçlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün. Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın margarini ekleyerek servis yapabilirsiniz.

1272
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.