Tahinli Açma

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Tahinli Açma
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 adet yumurta Alabildiği kadar un İçi için: 6 yemek kaşığı tahin 1 bardak İzmir üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın 1 bardak dövülmüş fındık

Tarif
• Üzümleri ılık suda bekletin.
• Bir kaba maya, tozşeker, ılık süt, yoğurt, sıvıyağ ve tuz koyun.
• İçine yavaş yavaş un ilave edin.
• Yumuşak bir hamur tutup, 25 dakika bekletin.
• Dövülmüş fındıktan 2 yemek kaşığı ayırın.
• Tahin, kalan fındık, İzmir üzümü ve tarçını karıştırın.
• Hamuru açın, hazırladığınız karışımı yayın.
• Hamuru içten dışa doğru büyük bir rulo yapın.
• Üstüne yumurta sarısı sürüp, ayırdığınız fındıkları serpiştirin.
• Fırın tepsisini yağlayın, 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.


523
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.