Çin Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Çin Böreği
Malzemeler
1 adet ortaboy soğan,
1 adet havuç,
100 gr taze fasulye,
100 gr lahana,
2 diş sarımsak,
1 adet tatlı kırmızı biber,
1 adet tatlı yeşil biber,
1 adet yufka,
1 kahve fincanı soya sosu,
1 su bardağı galeta unu,
1 adet yumurta,
3 yemek kaşığı sıvıyağ + Kızartmak için sıvıyağ


Tarif
Soğan, sarımsak ve kalan tüm sebzeleri ince ince kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırın ve sebzeleri hafifçe ölünceye kadar soteleyin. Soya sosunu ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen sebzeleri soğuması için kenara alın ve yufkayı tezgaha sererek 12 parçaya ayırın. Yufkaları sebzeleri içine bol koyarak kalınca sarın. Bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın, börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İsteğe göre sıcak ve soya sosuyla servis yapın.

1047
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.