Boşnak Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Boşnak Böreği
Malzemeler
3 adet hazır yufka İç Harcı İçin; 12 yemek kaşığı sıvıyağı 3 su bardağı lor peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber - varsa eğer, 2 yemek kaşığı toz et suyu-

Tarif
• Derin bir karıştırma kabının içine koyduğumuz lor peynirine, toz halindeki et veya tavuk suyunu, karabiber ve tuzu ekleyip karıştıralım.
• Şimdi de yufkalardan birini mutfak tezgahının üzerine yayıp, 4 yemek kaşığı kadar sıvıyağla her tarafını iyice yağlayalım.
• Sonra da yufkayı tam ortadan ikiye bölelim.
• Şimdi de yarısının geniş kenarına, yarım su bardağı kadar harcı koyup, yufkayı sıkıca sararak rulo şeklinde saralım.
• Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, rulo yapıp, saralım.
• Her bir ruloyu 4 cm aralıklarla kesip tepsiye aralıklı olarak dizelim.
• Hepsi bitince üzerini de kalan sıvıyağla hafifçe yağlayalım.
• 175 dereceye ayarlanmış fırında, 30 dakika kadar pişirelim.
• Böreği fırından çıkarınca, sıcakken üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim.
• İsterseniz onun üzerine de yağda kızdırılmış kırmızı pul biber serpebilirsiniz.


Sos Malzemesi
Yarım kilo yoğurt 3 diş sarmısak

1552
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.