Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 12. gün yemeği: Edirne Usulü Ciğer Tava

Ramazan Sofrası 12. gün yemeği: Edirne Usulü Ciğer Tava

Edirne'nin çok meşhur ciğer tavası, Edirne Usulü Ciğer Tava...

Ramazan Sofrası 12. gün yemeği: Edirne Usulü Ciğer Tava
Malzemeler:

250 gr. Kuzu ciğer

Tuz

Tatlı kırmızı toz biber

1,5 kepçe eritilmiş tereyağ

1,5 kepçe sıvı yağ

Un

Hazırlanışı:

Ciğeri ince yaprak şeklinde doğrayın. Doğradığınız ciğerleri bir kaba alarak tuz, tatlı kırmızı toz biber atarak harmanlayın. Tavaya eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı alarak kızdırın. Ayrı bir kapta ciğerleri unlayın ve elekten geçirin.

İyice kızan yağa ciğerleri atarak kızdırın. Ciğerlerin fazla yağda kalmaması gerekiyor. Kurumaması için yaklaşık 1 dakika kadar kızarttıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
2770
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.