Kalın Bağırsak Kanseri
Daha önce ailesinde kalınbağırsak kanseri görülen kişilerde risk iki kat artmaktadır. Ailesel adenomatöz polipozisi olan kişilerde kalın bağırsak kanseri görülme oranı yüzde yüzlere çıkmaktadır. Yaygın ülseratif kolit ve crohn hastalığı olan kişilerde de kalın bağırsak kanseri görülme riski artmıştır. Çok tüketilen kırmızı et, hayvansal yağ ve protein tüketen az miktarda sebze, meyve ve lif alan kişilerde bu risk artmaktadır. Şişmanlıkla bu kanser arasında bir paralelelik uzun süreli araştırmalar sonrası ortaya çıkmıştır. Buna karşın, antioksidanlar, folik asit, kalsiyum ve D7 vitamininin koruyucu etkisi olduğu anlaşılmıştır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.