GeriKişisel Bakım Yılın Her Mevsimi Uygulanabilecek Tedavi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yılın Her Mevsimi Uygulanabilecek Tedavi!

Yılın Her Mevsimi Uygulanabilecek Tedavi!

"Cildinizin yüzeyinde herhangi bir hasar olmadan, yüzünüzün gergin olmasını istemez misiniz? İşte Dr. Mustafa Karataş Scarlet-S tedavisini anlatıyor!"

Karşınızda yılın her mevsimi uygulanabilecek, iyileşme süreci diğer işlemlere kıyasla daha çabuk, yeni bir teknoloji:

Scarlet-S. Bu sistemin diğer sistemlerden farkı, altın mikro iğnelerle cildin orta tabakasındaki kolajen ve elastin hücrelerini harekete geçirerek, yüzde ameliyatsız bir yüz germe etkisi yaratabilmesi; hem de cildin yüzeyinde herhangi bir hasara neden olmadan. Tedavinin olumlu etkilerini hemen ilk işlemden sonra gözleyebilmek mümkün, ama kalıcı ve görülebilir sonuçlar için 3-4 hafta arayla üç seans yaptırmak gerekiyor.

Dr. Mustafa Karataş sistemi şöyle anlatıyor; "Scarlet-S, üstünde 25 adet altın mikro iğne bulunan tek kullanımlık bir başlık sayesinde cilt altına radyofrekans dalgaları vermek üzere tasarlanmış. Böylece cilt yüzeyine hiçbir hasar vermeden, kolajen ve elastin üretimini artırıyor. Uygulama yapılan bölgeye ve probleme göre altın mikro iğnelerin cilde nüfuz etme derinlikleri, radyofrekans dalgalarıyla cilt altına verilen enerjinin yoğunluğu ve hızı ayarlanarak en iyi sonuçlan almak mümkün."

Sıkılaştırma Ve Hacim Sağlıyor

Karataş, Scarlet-S'nin ilginç ve aynı zamanda devrimsel bir özelliğinin de cildi sıkılaştırırken yıllarla ve yaşla birlikte kaybolan hacmi de geri vermesi olduğunu belirtiyor ve "Diğer sistemlerden farklı olarak Scarlet-S, yüz bölgesinde zamanla azalan yağ dokusunun yarattığı çökmüş görüntü üzerinde de etkili olabiliyor. Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri kadar dramatik bir sonuç beklemek gerçekçi değil, ancak bu tür sistemler içinde yüze hacim verme konusunda etkili teknolojilerden olduğunu söyleyebilirim" diyor. Scarlet-S'nin diğer lazer sistemlerine göre en önemli avantajlarından biri de bipolar radyofrekans dalgaları kullanması. Bu da diğer sistemlere kıyasla uygulama yapılan bölgeye çok daha odaklanmış, yoğun bir enerji transfer edebilmesi anlamına geliyor. Yani daha etkili sonuçlar alınabiliyor. Ayrıca aplikasyon aparatında bulunan altın iğneler enerjinin daha iyi yayılmasını sağlıyor.

Yılın Her Mevsimi Uygulanabilecek Tedavi

Hangi Bölgelerde Kullanılıyor?

Scarlet-S özellikle cilt kalitesini artırmak, cildi canlandırmak, elastikiyetini artırmak ve gözeneklerin küçülmesini sağlamak için kullanılabiliyor. Kırışıklıkların görünümünü hafifletmeye, cildin daha sıkı ve daha pürüzsüz bir görünüm almasına yardımcı oluyor. Scarlet-S aynı zamanda akne ve akne izlerinin tedavisinde de kullanılıyor.

Kimler İçin Uygun?

Yüz, boyun ve dekoltedeki yaşlanma belirtilerine, akne izlerine karşı etkin bir tedavi arayan herkes bu işlem için doğru aday olabiliyor. Yüzdeki sarkmayı toparlamak, cildin elastikiyetini artırmak, boyun, dekolte bölgesindeki cildin kalitesini yükseltmek ve sarkmaları toparlamak isteyenlere uygulanabiliyor. Ayrıca yüzdeki çizgi ve derin kırışıklıkları hafifleterek daha pürüzsüz bir cilt elde etmek, akne izlerini yok etmek, genişlemiş gözeneklerin görünümünü hafifletmek için de kullanıyor. Bir de göz çevresi sorunlarında örneğin gözlere yorgun bir görünüm veren göz kapaklarındaki sarkmaları toparlamak ve göz kenarlarındaki kazayağı olarak bilinen ince çizgileri hafifletmek isteyen herkes, bu tedaviden yararlanabilir.

Ne Kadar Sürede Etki Ediyor?

Sonuçlar kişiden kişiye değişse bile, hastaların çoğu uygulama yapıldıktan sonra sadece birkaç gün içinde ciltlerinin dokusunda bir iyileşme gözlemlediklerini, ciltlerinin daha parlak, daha canlı ve pürüzsüz göründüğünü bildiriyor. Cildin kolajen üretmesi için belli bir süre geçmesi gerektiğinden tedavinin sıkılaştırma etkisi zaman içinde artıyor. Ancak, en doğru sonucu almak için yaklaşık dört ay geçmesi gerekiyor.

Kaç Seans Yaptırmak Gerekiyor?

İşlem yapılan cildin durumuna göre değişse de genelde ayda bir defadan toplam 3-4 seans yeterli oluyor.

İşlem Sırasında Acı Hissediliyor Mu?

Scarlet-S tedavisi birçok hasta tarafından iyi tolere edilebiliyor. Fakat daha hassas kişilerde seanstan 30-60 dakika önce uygulanacak uyuşturucu bir krem işlemin konforlu bir şekilde tamamlanması için yeterli oluyor.

Bir Seans Ne Kadar Sürüyor?

İşlem yapılan bölgeye göre değişse de bir seans ortalama 20-60 dakika arası sürüyor.

İşlemden Hemen Sonra Sosyal Hayata Geri Dönülebiliyor Mu?

Tedavinin hemen ardından ciltte hafif bir kızarıklık ve bazı durumlarda hafif bir şişlik olabiliyor. Ama tüm bu yan etkiler minimum 10-15 dakika, maksimum birkaç saat içinde tamamen yok oluyor. Yani bu işlem sizi sosyal yaşamınızdan alıkoymuyor. İşlemin etkilerini optimize etmek için, tedavinin sonunda cilde vitamin serumları ve yoğun nemlendiriciler uygulanması yeterli oluyor.

Kaynak; Dr. Mustafa Karakataş


False