GeriGüzellik Reçeteleri Sonbaharda cilt kuruluğuna dikkat
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sonbaharda cilt kuruluğuna dikkat

Sonbaharda cilt kuruluğuna dikkat

"Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte cilt kuruluğu daha yaygın hale gelebilir. Dermatolog Dr. Zahide Eriş, havaların soğumasıyla beraber kendini gösteren cilt kuruluğunun nedenleri ve neler yapılabileceğini konusunda detaylı bilgiler paylaştı."

Soğuk hava, düşük nem seviyeleri ve iç mekan ısıtma sistemlerinin kullanılması cildin kurumasına neden olabilir. Peki bu duruma karşı neler yapılabilir?

CİLDİN NEM KAYBETME SEBEPLERİ NELERDİR?

Kuru cilt, pullanma, kaşıntı ve çatlama ile karakterize rahatsız edici bir durumdur. Bunun çeşitli nedenleri olabilir veya cildiniz doğal olarak kuru olabilir. Ancak yağlı cilde sahip kişiler bile zaman zaman kuru cilt sorunlarıyla karşılaşabilirler. Kuru cilt vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Genellikle ellerde, kollarda ve bacaklarda görülür. Çoğu durumda yaşam tarzı değişiklikleri ve nemlendirici kullanımı sorunu çözmek için yeterlidir. Ancak bazı durumlarda sorun altta yatan bir nedenden kaynaklanıyor olabilir ve tedavisi zor olabilir. Bu durumda bir dermatoloğa danışılması gerekebilir.

Kuru hava koşullarına, sıcak suya ve bazı kimyasallara maruz kalmak cildin kurumasına neden olabilir. Kuru cilt aynı zamanda altta yatan bir sağlık durumundan da kaynaklanabilir. Genellikle çevresel nedenlerden kaynaklanır.

• Sıcaklık ve nemin düştüğü kış aylarında cilt en kuru olma eğilimindedir.
• Radyatörler, odun sobaları, yerden ısıtma ve şömineler nemi azaltabilir ve cildi kurutabilir.
• Uzun sıcak duşlar veya banyolar cildinizi kurutabilir. Özellikle yüksek klorlu havuzlarda yüzmek de kuruluğun büyük bir nedenidir.
• Birçok sabun, deterjan ve şampuan türü ciltteki nemi ve yağı çekerek kuruluğa neden olur.
• Cildinizin nemli kalması için her gün yeterli miktarda su içmek gereklidir.
• Atopik dermatit veya sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları olan kişiler kuru cilde eğilimlidir.

CİLT KURULUĞUNU ÖNLEMEK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Cilt kuruluğunu önlemek veya hafifletmek için nemlendirici kremler kullanmak önemli bir adımdır. Ayrıca, sıcak suyla uzun süreli duşlardan kaçınılması ve daha ılık suyla banyo yapılması cildin kurumasını önleyebilir. Hassas ciltler için parfüm ve alkol içermeyen, doğal içerikli nemlendiriciler tercih edilmelidir. Ayrıca, iç mekan nem seviyesini artırmak için nemlendiriciler kullanmak da cilt sağlığına katkıda bulunabilir.

HYALÜRONİK ASİT DOLGU UYGULAMASI

Günümüzde dolgu uygulamaları çoğu zaman hem erkeklerin hem de kadınların ilk tercihi olmaktadır. Genel olarak tercih edilen dolgu türü hyalüronik asittir. Yüze hyalüronik asit enjeksiyonu ciltle ilgili birçok sorunu etkili bir şekilde çözebilir.

Yaşlanmaya bağlı olarak cildimizdeki kollajen ve hyalüronik asit içeriği zamanla azalır. Hyalüronik asit dolgu uygulamasıyla cilt altında sorunlu bölgelere küçük bir iğne kullanılarak ağrısız bir şekilde enjekte edilir. İnsanlar daha pürüzsüz, daha elastik bir cilde sahip olmak için bu dolgu tipini tercih edebilirler. Hyalüronik asit vücudumuzun her dokusunda bulunan önemli bir maddedir ve en önemli işlevlerinden biri de cildin yaşlanmasını önlemektir. Etkilerini özetlemek gerekirse; cildin su tutma kapasitesini artırarak pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Sivilce ve tahriş edici yara izlerinin oluşumunu engeller ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Cilt kuruluğu ve ilişkili sorunlar devam ederse, bir dermatoloğa danışmak önemlidir. Uzman dermatologlar, cilt tipinize uygun önerilerde bulunarak cildinizin sağlıklı ve nemli kalmasına yardımcı olabilirler.

False