GeriKadın Sağlığı Pembe Estetik ile Gülümsedikçe Güzelleşin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pembe Estetik ile Gülümsedikçe Güzelleşin

Pembe Estetik ile Gülümsedikçe Güzelleşin

"Estetik bir gülümseme sadece beyaz, düzgün dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkün.. Diş etlerinin renk ve mesafesinin sağlıklı bir gülüş için önemli bir kriter olduğu kabul edilen bir gerçek…"

Clinique Dent Beaute den Dr. Ferzan Kemali ; ‘’ Göze hoş gelen ve temiz bir gülüşe sahip olmanın ilk adımı diş ve dişeti uyumunu sağlamaktır. Güldüğümüzde görünen dişeti miktarı, dişlerimizin boyutunu da etkiler. Asimetrik dişeti kenarları, dişlerimizin düzensiz ve gülüşümüzün eğri olduğu izlenimini verir. Eğer dişetlerimiz çekilmişse, dişlerimiz olduğundan daha uzun görünür. ‘’

Dişeti çekilmelerinde Pembe Estetik Mucizeleri !

Sağlıklı diş eti açık pembe renkte, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü görünümlüdür. Her gün dişlerde düzenli ve yeterli fırçalama yapılmazsa diş üzerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteri üretir. Diş eti hastalığının en önemli sebebi olan ‘bakteri plağı’, diş çürükleri ve dişeti iltihaplarına yol açar. Bu dönemde dişetleri kırmızıdır, kanamalıdır ve hacim olarak büyümüştür. Oluşan ödem ve kalınlaşmış diş eti kenarları; dişlerin 1/3 dip kısmını ve dişin rengini 1-2 ton koyu gösterir, iki diş arasında siyah bölgenin oluşmasına neden olur. Bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmalar ise asit üreterek diş eti çekilmesine neden olur.

GİNGİVOPLASTİ ile dişetleri ,sağlıklı görünüme kavuşur….

Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan Gingivoplasti ile diş etlerini düzeltmek mümkün… Güldüğünde dişetlerinin normalden fazla gösteren ‘ Gummy Smile ‘ adı verilen gülüşlerde uygulanan yöntemdir. Çok küçük bir cerrahi işlem olan Gingivoplasti , lokal anestezi uygulanarak lazerle fazlalık olan bölge çıkarılmasıdır. Eğer estetik problem dişleri de kapsıyor ise ardından uygulanacak laminate porselen ya da metal desteksiz zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlarla gülüş tasarımı gerçekleştirilmiş olur.

Dişeti Grefti

Bazı dişeti çekilmelerinin fazla olduğu bölgelere doku ilave edilerek uzamış gibi görünen diş boylarını seviyelendirmek mümkün olmaktadır. Özellikle diş çektirme ile oluşabilen çene kemiğinde çökme diş etlerinde asimetrik görüntüye neden olur. Dr. Kemali; ‘’Dişeti dokusu, olması gerektiği kadar geniş ve sağlıklı değilse, hazırlanan porselenlerde estetikten bahsetmek mümkün değildir. Bazı cerrahi ve pratik yöntemlerle kayıp dokuları tekrar kazanmak mümkündür. Dişlerimizi çevreleyen dişeti dokusunu düzenlemeye ve dişlerimizle armoni içinde görüntü oluşturmaya yönelik işlemlere kozmetik dişeti düzenlemeleri denir’’.

Lazerle Diş eti Renklenmelerinin Giderilmesi:

Diş etlerinde pigment artmasına veya sigara içimine bağlı olarak oluşan koyu renklenmeler diş eti estetiğini kötü etkileyen başlıca faktördür… Eryag lazer uygulamaları ile giderilen dişeti renklenmeleri hastanın konforlu bir şekilde normal hayatına devam etmesine olanak verir… Son olarak Dr. Kemali: Sağlıklı dişler ve diş etleri için diş temizliğine özen göstermek gerektiğini belirtmektedir.

False