GeriMakyaj Oya Tolga'dan Makyaj İncelikleri!!!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oya Tolga'dan Makyaj İncelikleri!!!

"Uzmanımız Oya Tolga sizlerden gelen sorular ışığında tüm makyaj inceliklerini anlatmaya devam ediyor. Yapmanız gereken tek şey sorularınızı sitemize göndermek..."

Soru 1:

Güneş lekelerini makyajla gizlemenin bir yolu var mı? Üst dudağımın üzeri koyu renk bir güneş lekesiyle kaplı, hiç tüy olmasa da bıyık varmış gibi duruyor. Ayrıca cildimde beyaz lekeler olduğu için güneş lekesinin tedavisi zor. Fazla makyaj yapmayı sevmesem de hafif bir makjayla bu lekeyi gizlemenin bir yolu var mı?

Cevap 1:

Güneş lekelerinin oluşmasına özen göstermek gerekir. Oluştuktan sonra tedavi etmek ve gidermek ise oldukça güçtür. Güneşin zararları çok büyük; en hafif zararı güneş lekeleri. Fazla makyaj sevmesenizde ancak bilinçli bir makyajla ve profesyonel kapatıcılarla bu lekeleri gizleyebilirsiniz.

Soru 2:

Merhaba, erkeklere makyaj yapılabilir mi? Yapılırsa da nelere dikkat etmeliyiz? Benim yüzüm hafif uzun göz altlarım ise hafif çökük güzel bir yüze, uzun kirpiklere ve de ela gözlere sahibim bana nasıl bir makyaj önerirsiniz. Teşekkür ederim.

Cevap 2:

Tabii erkeklere makyaj yapılabilir. Zaten Tv çekimlerinde, fotoğraf çalışmalarında erkeklere de makyaj yapılmakta. Erkekler için üretilmiş malzemeleri de bulunmakta. Ne yazık ki makyajın tarifi çok zor. Yüzünüzün uzun tarafını çene ve burun gibi koyu renk fondetenle gçlgeleyin. Çökük kısımlara ise açıkrenk kapatıcı ile aydınlatın.

Soru 3:

Ben bir tiyatro oyunu için makyaj yapmaya çalışıyorum, yanlız bir sorunum var, insanları nasıl yaşlandırcağımı bilmiyorum, yardım edebilirseniz sevinirim ikinci sorum Antalya da makyözlük dersi veren birini tanıyor musunuz?

Cevap 3:

Yaşlandırma çalışmaları plastik makyaj konusuna girer. Tamamen ayrı bir eğitim ve teknik gerektirir. Bu konuda bir kurs görme imkanınız varsa onu tavsiye ederim.
Antalya'da ders veren birini bilmiyorum. Fakat makyözlük yapan bir hanımın telefonunu vereyim. Belki yardımcı olur.
Sevil Tagay 0 242 323 64 73

Soru 4:

1- Benim özellikle sıcaklarda ve çok sıkıntılı olduğum anlarda burnum ve alnım parlak, yağlı ve kırmızı bir görünüm almakta,

2- Bacak ve kol bölgesinde cilt problemlerim var özellikle epilasyon sonrası uzun bir süre sivilceler oluşmakta, bu sorunlarım için çözüm önerileriniz neler olabilir?

Cevap 4:

1- Sebum fazlası nedeniyle özellikle bahsettiğiniz bölgelerde sıcak havalarda cilt parlama yapar. Yağ dengeleyici, parlamayı önleyici ürünler bütün iyi markalarda var. Bu ürünleri ise uzmanlara danışarak temin edebilirsiniz.

2- Vücutla ilgili bu tür konular ne yazık ki alanımıza girmiyor. Epilasyonu yapan kişiye danışmak daha yerinde olur.

False