GeriBeslenme Önerileri Oruçluyken Mide Yanması Nasıl Önlenir? Mide Yanmasına İyi Gelen Evde Çözüm Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oruçluyken Mide Yanması Nasıl Önlenir? Mide Yanmasına İyi Gelen Evde Çözüm Önerileri

Oruçluyken Mide Yanması Nasıl Önlenir? Mide Yanmasına İyi Gelen Evde Çözüm Önerileri

"Ramazanda 30 gün boyunca oruç tutmak özellikle mide rahatsızlıkları yaşayanlar için zorlu bir süreç olabilir. Mide ilaçlarını kullanamayanlar oruçluyken mide yanması nedeniyle evde çeşitli çözüm önerilerine başvuruyorlar. Peki, oruçluyken mide yanması nasıl geçer ve nasıl önlenir? İşte oruçluyken mide yanmasına evde çözüm önerileri..."

Oruçluyken mide yanması Ramazan ayında en sık rastlanan sorunlardan biridir. Kısa sürede tüketilen besinler gün içerisinde rahatsız edici olabildiği gibi, uzun vadede de sağlık problemlerine yol açabilir. Peki, oruçluyken mide yanması nasıl geçer, nasıl önlenir? İşte mide yanmasına evde çözüm önerileri...

Oruçluyken mide yanması neden olur?

Ramazan ayında beslenmenize dikkat etmemek birçok rahatsızlık gibi mide sorunlarını da beraberinde getirebilir. Mide yanması, aşırı mide asiti üretiminden kaynaklanan bir sağlık sorunudur. Aslında mide yanmasından kurtulmanın yolları, beslenme alışkanlıklarımızdan geçiyor.

Oruçluyken mide yanması nasıl önlenir?

Uzmanlar, mide yanmasından şikayetçi olan kişilerin özellikle yağlı ve asitli yiyeceklerden uzak durmalarını tavsiye ediyor. Aşırı çay ve kahve tüketiminden uzak durmalı, yağlı yemekler veya sindirimi zor et yemekler yerine daha hafif yemekleri tercih etmelisiniz. Ayrıca fast food ve baharatlı gıdalar mide yanmasına neden olacağından tüketmemelisiniz. Mide yanmasından şikayetçi olanlar özellikle yağlı ve asitli yiyeceklerden uzak durmalıdır.

Oruçluyken mide yanmasını önlemek için iftarda ve sahurda bazı yiyecekleri tüketmeye dikkat edebilirsiniz. İşte o yiyecekler...

Yulaf

Yulaf ve benzeri tahıl ürünleri de mideye iyi gelir. Kahvaltı için, yağ oranı düşük yulaf taneleri yiyin.

Bitki çayları

Hazmı kolaylaştırmak amacıyla iftar ve sahurda bitki çayları içmek şişkinliği azaltmaya ve hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olur. Böylelikle gün içerisinde yediklerinizin mide sorunlarına yol açmasını engellemiş olursunuz.

Taze yeşillikler

Salata özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Marul, maydanoz gibi taze yeşillikler midenizi koruyacağı gibi gerekli vitaminleri almanıza yardımcı olur.

Taze zencefil

Taze zencefilin mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Özellikle reflü için doğranmış taze zencefil üzerine sıcak su dökün ve taze nane yaprağı da ekleyerek vücudunuzdaki asidin atılmasına yardımcı olun.

Karnabahar

Ülser ilaçlarının ham maddesi olarak kullanılan, karnabahar da mide için oldukça yararlıdır.

Patates

Kızarmamış çiğ patatesin suyu mide yanmasına iyi geldiği bilinir.

Ispanak

Haşlanarak tüketilen ıspanak mide için oldukça faydalıdır.

Meyan kökü

Midedeki asit seviyesini en aza indirir.

 

False