GeriKadın Sağlığı Kadınlarda saç ekimi yapılır mı ve nasıl yapılır? Kadınlarda saç ekimi var mı ve oluyor mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda saç ekimi yapılır mı ve nasıl yapılır? Kadınlarda saç ekimi var mı ve oluyor mu

Kadınlarda saç ekimi yapılır mı ve nasıl yapılır? Kadınlarda saç ekimi var mı ve oluyor mu

"Kadınlarda saç ekimi FUE yöntemi ile yapılır. Saçın seyrek olduğu bölgelere ekim gerçekleştirilir ve bu sayede seyrek alanlarda daha gür saçların çıkması sağlanır. Eğer saçların seyrek olmasında herhangi sağlıksal bir problem yoksa saç ekimi yapılabilir. Kadınlarda saç ekiminin nasıl yapıldığı ile ilgili ayrıntıları derledik."

Kadınlarda da saç ekimi uygulamasının yapılması mümkündür. Saç ekimi cinsiyete göre değil saçın cinsine ya da dökülme sebebine göre belirlenir. Bu nedenle kadınlarda saç ekimi yapılmasında herhangi bir sorun bulunmaz.

Kadınlarda Saç Ekimi Yapılır mı?

Kadınların saç ekimi yaptırıp yaptıramayacakları ile ilgili birçok yorum mevcuttur. Saç ekimi cinsiyet fark etmeksizin yapılabilen bir işlemdir. Yani kadınlar da saç ekimi yaptırabilir ve bunda herhangi bir sorun bulunmaz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir husus bulunur.

Saç ekimin başarılı bir sonuç vermesi saç dökülmesinin çeşidi ve aynı zamanda dökülmeye sebep olan durumlardır. Kadınlarda saç ekiminde başarı oranı işlemin başarılı kişiler aracılığı ile yapılmasıyla aynı orandadır. Saç ekimi yapılabilmesi için mutlaka normal büyüme ve kalınlığın üretildiği bir saç köküne sahip olması gerekir.

Yapılan araştırmalara göre genelde kadınların saçları erkeklere göre daha kalın köklüdür. Fakat eğer dökülmeye sebep olan durum hormonal bir durumsa bunun mutlaka doktorlar tarafından kontrol edilmesi gerekir. Kadınlarda saç ekimi uzman kişiler tarafından doğru bir operasyon ile yapılırsa başarı oranı da yüksek olur.

Nasıl Yapılır?

Birçok farklı yöntem deneyerek saçının gürleşmesini isteyen kadınlar bazen amaçlarına ulaşamayabilir. Bunun için saç ekimi tercih edilebilir. Kadınlara saç ekimi yapılması için ayrıca saçın tıraş edilmesine gerek yoktur. Saçları komple kestirmeden aralıklı olan bölgelere de saç ekimi yapılabilir. Güçlü saç köklerinden alınan greftleri problemli bölgelere aktararak saç ekimi yapılabilir. Bu uygulama ile ekilen saçlarda herhangi bir dökülme olmaz. FUE yöntemi kullanılarak yapılan seç ekimi işleminin en avantajlı yönü saçların tamamen kesilmesine gerek kalmadan transfer işleminin gerçekleşmesidir. Bu uygulama yapılırken saçta herhangi bir kesim ya da kısaltma yapmaya gerek yoktur.

Ense bölgesinin üst tarafından alınan greftlerin yaratmış olduğu seyreltme de saç toplansa bile gözükmez. Bu nedenle kadınların saç ekim süreci dışarıdan bile neredeyse fark edilmeyen bir işlem olur. Erkeklerdeki gibi kellik problemi kadınlarda olmadığından saç ekimi genelde seyrelmeye yöneliktir. Seyrek bölgelerin güçlendirilmesi ve bu bölgelerde saçın daha fazla çıkmasını sağlayarak daha gür bir saça sahip olunabilir.

Kadınlarda Saç Ekimi Var mı ve Oluyor mu?

Saç ekimini kadınların da yaptırması mümkündür. Fakat saç ekimi yapmak için normalde saçın önce tamamen tıraşlanması gerekir. Kadınlarda bu uygulamaya gerek yoktur. Genelde kadınlarda saç ekimi seyrek bölgelerin gürleşmesine yönelik bir uygulamadır. Operasyondan önce bazı testler yapılır ve greft alınacak bölgede tıraşlama yapılır. Dışarıdan çok fazla belli olmaması için greft genelde ense bölgesinden alınır. Ense bölgesinden alınmış olan greft saçın seyrek olduğu yerlere aktarılır ve bu sayede seyrek alanlarda daha gür saçların çıkması hedeflenir.

Greft işleminden sonra kişilerin saçlarını iki gün yıkamaması gerekir. 2 gün sonra ilk yıkama işlemi kurum tarafından yapılır. Her yıkamadan sonra saç daha doğal bir görüntüye sahip olur ve greft bölgesi de günden güne eski halini alır. Ömür boyu kalıcı olan saç ekimi uygulaması kadınlara da yapılabilir. Uzmanlar tarafından doğru bir uygulama ile yapılırsa başarı oranı da yüksek olur. Bu nedenle kadınların saç ekimi yaptırmadan önce konu ile ilgili mutlaka derinlemesine bir araştırma gerçekleştirmesi gerekir.

False