GeriKadın Sağlığı Kadınlarda bel soğukluğu nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadında bel soğukluğu nasıl bulaşır ve tedavisi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda bel soğukluğu nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadında bel soğukluğu nasıl bulaşır ve tedavisi?

Kadınlarda bel soğukluğu nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadında bel soğukluğu nasıl bulaşır ve tedavisi?

"Hem kadınları hem de erkekleri etkileyen belsoğukluğu, cinsel yolla bulaşan bir bakteri enfeksiyonu neticesinde ortaya çıkar. Neisseira gonore olarak bilinen bu bakteri enfeksiyonu, bulaşıcı bir ciddi sağlık sorunu olarak ifade edilebilir. Peki, kadınlarda bel soğukluğu nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadında bel soğukluğu nasıl bulaşır ve tedavisi üzerine ayrıntıları derledik."

Kadınlar için bel soğukluğu cinsel yolla bulaşan bir bakteri enfeksiyonudur. Genelde üretra ve rektum ile beraber aynı zamanda boğaz enfeksiyonu üzerinden meydana gelebilir. Rahim ağzı ve tüplerde kadınlar için yine özellikle yaşanabilecek olası sağlık sorunlarından biridir. Ciddi bir bakteri enfeksiyonu olmakla beraber bulaşıcıdır. Ancak bunlar kesin bir bilgi olmamakla beraber, doğru teşhis için uzman bir doktora görünmek büyük öneme sahiptir.

Kadınlarda Bel Soğukluğu Nedir?

Cinsel yolla bulaşan ve neisseria gonore olarak bilinen bakteri enfeksiyonu bel soğukluğu hastalığıdır. Sadece kadınlar için değil erkekler için de geçerli bir sağlık sorunudur. Fakat kadınlarda daha çok rektum ve üretra üzerinden yaşanan sağlık sorunları içerisinde bulunur. Daha nadir olmakla beraber boğaz enfeksiyonu şeklinde de yaşanabileceğini söylemek gerekir. Bu bakteri enfeksiyonu ağrı ve yanma hissini idrar esnasında gösterir ve ciddi bir sağlık sorunu olarak öne çıkar.

Kadınlarda Bel Soğukluğu Neden Olur?

Kadınlarda bel soğukluğu bir bakteri enfeksiyonu neticesinde oluşur. Latince ismi üzerinden neisseria gonore olarak ifade edilen bu bakteri enfeksiyonu, cinsel yol vasıtasıyla bulaşır. Vajinal, anal ve aynı zamanda oral yol eşliğinde bulaşabilecek bir sağlık sorunu olduğunu ifade etmek gerekir. Bu bakteri genel olarak genital, rektum ya da boğaz gibi nemli bölgelere yerleşen bir enfeksiyondur. Zaman içerisinde ise bu bölgede ciddi anlamda bir enfeksiyon oluşturur ve sağlığı tehdit eden bir unsur haline gelir. Cinsel ilişki sonrası yaşanabilecek bu sağlık sorununa karşı, uzman bir doktora başvurmak ve tedavi almak oldukça önemlidir.

Kadınlarda Bel Soğukluğu Belirtileri Nelerdir?

Bir bakteri enfeksiyonu problemi olarak öne çıkan kadınlarda bel soğukluğu, cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Bu hastalığa karşı ise ortaya çıkabilecek olası belirtileri takip etmek gerekir.

- Vajinal akıntı
- İdrar sırasında ağrı ve yanma hissi
- Dış genital bölgede kaşıntı
- Adet dönemi dışında yaşanabilecek olası kanama
- Cinsel ilişki sonrası yeni adet dönemi dışında kanama
- Cinsel ilişki esnasında acı hissetme
- Alt karın ile pelvis bölgesinde ağrı

Bulaşıcı bir hastalık olarak ben soğukluğu kadınlarda söz konusu olduğu zaman, bu belirtilerden bir veya birkaç tanesi çıktığında takip etmek gerekir. Erken zamanda gerçekleşen teşhis ve tedavi ile hastalıktan kurtulma imkanı bulunuyor.

Kadında Bel Soğukluğu Nasıl Bulaşır?

Kadınlarda meydana gelen bel soğukluğu problemi cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Sadece kadınlar değil erkekler için de yine cinsel yolla vasıtası ile bulaşır. Bu doğrultuda üretra ve rektum bölgesine yerleşen bakteri zaman içerisinde enfeksiyon oluşturur. Aynı zamanda boğaz gibi nemli bölgelere yerleşerek bu problemi yaratabilir. Genel çerçevede anal ve oral gibi bölgeler üzerinden cinsel yolla bulaşan bir sağlık sorunudur.

Kadında Bel Soğukluğu Tedavisi

Bel soğukluğu kadınlarda genel olarak bakteri yoluyla bulaştığı için, buna çare olarak antibiyotik tedavisi ele alınır. Uzman doktor önerisi altında hem iğne hem de hap tedavi yöntemi kullanılabilir. Ancak bu hastalık idrar yolları ya da başka organlarda ciddi bir hasar meydana getirmişse, o vakit farklı tedavi yöntemleri ele alınır. O yüzden erken zaman içerisinde belirtiler üzerinden uzman doktora başvurmak en önemli husustur.

 

False