Geriİyi Yaşam Instagram Hesabınız Psikolojinizi Ele Veriyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Instagram Hesabınız Psikolojinizi Ele Veriyor

Instagram Hesabınız Psikolojinizi Ele Veriyor

"En sık kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram ile fotoğraf paylaşmak adeta günlük bir alışkanlığa dönüştü. Yeni yapılan araştırmalara göre ise Instagram kullanımı insan psikolojisi hakkında pek çok detay veriyor. Instagram profilinizde paylaştığınız fotoğrafların sıklığı ve filtreler sandığınızdan çok daha fazla anlam taşıyor ve ruh haliniz hakkında çok şey söylüyor. Peki Instagram kullanımı psikolojimiz hakkında neler söylüyor?"

Az filtre depresyon belirtisi

Instagram kullanımı hakkında yapılan araştırmalara göre profilinize koyduğunuz fotoğraflar, uyguladığınız filtreler ve paylaşım sıklığınız sizin hakkınızda önemli ipuçları veriyor. Eğer depresyondaysanız veya mutsuzsanız uzmanlara göre Instagram'da paylaşım yapma sıklığınız da artıyor. Kendini iyi hissetmeyenler daha çok paylaşım yaparak bu duygularından kurtulmaya çalışıyor. Bunun yanında mutsuz insanlar ayrıca depresyondayken daha az filtreleme kullanıyor. Ya da filtre tercihlerini daha koyu tonlarda yapıyor ve karamsar renklere başvuruyor.

Instagram Hesabınız Psikolojinizi Ele Veriyor

Bir başka depresyon belirtisi ise yalnız ve mutsuz bir beden dili ile fotoğraf paylaşımı yapmak ve genellikle objelerin fotoğraflarını paylaşmak. Ayrıca siyah beyaz fotoğraflar ve gri renklendirmeler de yine mutsuzluğun işaretleri arasında sayılıyor. Mutsuzluk ifadelerinden biri de doğal olmayan profil fotoğrafları. Profil fotoğraflarında uygunsuz hareketler veya olumsuz yüz ifadelerine sahip kişilerin negatif duygu durumu içinde olduğu belirtiliyor.

Doğal kareler, renkli paylaşımlar mutluluk göstergesi

Mutlu ve pozitif insanlarda ise Instagram paylaşımları genellikle renkli ve doğal karelerden oluşuyor. Doğal bir yüz ifadesi, iyi ışıklandırma ve renkli filtreler kişinin pozitif bir ruh hali içinde olduğunu destekliyor. Birden çok kişinin olduğu paylaşımlara Instagram hesabında yer verenlerin de olumlu bir ruh hali içinde olduğu uzmanlarda doğrulanıyor. Sağlıklı bir psikolojiye sahip olanların genellikle dengeli sıklıkta paylaşımlar yaptığı belirtilirken en çok "Valencia" efektini kullandıkları ise araştırmalarla kanıtlanıyor.Instagram Hesabınız Psikolojinizi Ele Veriyor

Pozitif yüz ifadeleri ve eğlenceli fotoğrafların yanında iç açıcı kareler de yine olumlu bir bakış açısının sonucu olarak değerlendiriliyor. Bu bilgi ve analizlerin genel bir değerlendirme olduğu ve kişiden kişiye farklılık gösterdiği bir gerçek. Konunun uzmanları ayrıca mutsuz bir ruh halinde iken yapılan paylaşımların da hesabınızdan silinmesi gerektiğinin altını çiziyor.

False