GeriKişisel Bakım Cildinizi Kışa Hazırlamak için 4 Maske Önerisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cildinizi Kışa Hazırlamak için 4 Maske Önerisi

Cildinizi Kışa Hazırlamak için 4 Maske Önerisi

"Soğuk hava koşulları ile cildimizde beliren kuruluk, sağlıksız bir görünüme neden olur. Cildimizi kışa hazırlamak için yapacağımız maskeler en soğuk günlerde bile nemli ve sağlıklı bir cilde sahip olmamızı sağlayacaktır. İşte en pratik cilt maskesi önerileri..."

Badem Maskesi

Badem E vitamini açısından oldukça zengindir. Hem yemek hem de maske olarak uygulamak cildimizin nem dengesini korumaya yardımcı olur. İki tatlı kaşığı badem tozu ile iki yemek kaşığı sütü bir kaba alın. Macun kıvamını elde edene kadar karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. On beş dakika bekledikten sonra ılık su ile masaj hareketleri yaparak yüzünüzü temizleyin. Harika bir nem kaynağı olan süt ve badem ile cilt kuruluğunun önüne geçeceksiniz.

Cildinizi Kışa Hazırlamak için 4 Maske Önerisi
Bal Maskesi

Bir tatlı kaşığı bal ile bir tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Homojen bir kıvama gelen bu karışımı yüz ve boyun bölgenize uygulayıp on dakika bekletin. Sürenin sonunda ılık su ile temizleyin. Bu maskenin ardından teninizin kazanacağı yumuşaklığa inanamayacaksınız. Bal çok hassas ciltlerde kırmızı lekeler oluşturabileceği için yüzünüzün tamamına uygulamadan önce küçük bir bölgede test edin.Cildinizi Kışa Hazırlamak için 4 Maske Önerisi

Nem Maskesi

Bir adet yumurta, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı yeni sıkılmış limon suyunu kaba koyup tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. Homojen kıvama gelen maskeyi cildinize sürün ve bu şekilde yaklaşık yirmi dakika kurumasını bekleyin. Tamamen kuruyan maskeyi ılık su ile temizleyin. Sağlık kaynağı bal cildinizi temizlerken yumurta ile limon cildinize ışıltı kazandırarak nem dengesini korumaya yardımcı olacaktır.Cildinizi Kışa Hazırlamak için 4 Maske Önerisi

Yaban Mersini Maskesi

Bir yemek kaşığı yaban mersini, 1.5 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu, bir bardak esmer şeker ve bir yemek kaşığı balı bir kaseye dökün ve homojen bir kıvama gelene kadar blender ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı önceden temizlenmiş cildinize masaj yaparak uygulayın. Maskeyi cildinizde on beş dakika bekletin ve ılık su ile temizleyin. Bu maske ile cildiniz ölü derilerden arınacak, canlı ışıl ışıl bir görüntüye sahip olacak. Haftalık kullanım için uygundur.

Cildinizi Kışa Hazırlamak için 4 Maske Önerisi

False