GeriGüzellik Reçeteleri Burun Dudak Mesafesinin Görünüşümüze Etkileri Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Burun Dudak Mesafesinin Görünüşümüze Etkileri Nelerdir?

Burun Dudak Mesafesinin Görünüşümüze Etkileri Nelerdir?

"Liplift yöntemi diğer adıyla dudak kaldırma işlemi son dönemlerde kadınlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu liplift yöntemiyle ilgili detayları anlattı."

Burun dudak mesafesi, yani burun ile üst dudak arasındaki boşluk, yüzün estetik denge ve oranları açısından önemli bir faktördür. Bu mesafe, kişinin yüz hatlarını ve ifadesini büyük ölçüde etkiler. Genellikle bu mesafenin kısalması veya uzun olması, yüz ifadesini değiştirebilir.

Burun dudak mesafesinin kısalması, üst dudak ve burun arasındaki boşluğun azalması anlamına gelir. Bu durum, üst dudakta incelme ve daha dolgun bir burun izlenimi yaratabilir. Bu, yüzde daha genç ve canlı bir görünüm oluşturabilir. Bu tür bir estetik düzeltme, lip lift veya dudak kaldırma operasyonu olarak adlandırılır. Bu işlemde, üst dudak kaldırılarak burun dudak mesafesi artırılır, böylece yüz daha genç ve enerjik bir ifade kazanır.

Öte yandan, burun dudak mesafesinin uzun olması, üst dudak ve burun arasındaki mesafenin fazla olması anlamına gelir. Bu durum, yüzde bir tür ifadesizlik hissi yaratabilir. Uzun burun dudak mesafesi, bazı kişilerde yaşlı veya yorgun bir görünüme sebep olabilir.

Lip lift kalıcı bir işlemdir. Tekrarlanmasına gerek yoktur. Diğer dudak bakımı ile karşılaştırıldığında, bu çok avantajlıdır. Bu uygulamada üst dudak derisi istenilen boyuta ulaşır. Üst dudak doğal olarak kalınlaşır ve yukarı doğru döner. Ayrıca üst dudak derisinin kırışıklıkları da azalır. Sağlık durumu iyi olan herkes lip lift için uygun bir adaydır. Genelde üst dudak derisi uzun olan hastalar bu uygulamayı tercih etmektedir.

DUDAKLARINIZ YÜZ HATLARINIZA UYGUN OLSUN

Dudak kaldırma yönteminde üst dudak, burnun orta direği ile dudakların kırmızı ve pembe kısmı arasındaki bölgeyi ifade eder. Ancak bu aralık yüz özelliklerine ve yüz büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Dudak kaldırma ameliyatının amacı kişinin o bölgedeki mesafeyi azaltarak dudaklarda melek kanadı etkisi yaratmaktır.

İşlem, üst dudak bölgesinde burnun kesildiği burun altından kesi yapılarak gerçekleştirilir. Fazla deri çıkarılır ve ameliyat yapılır. Dikkate alınması gereken bir şey, insizyonun katmanlar halinde kapatılmasıdır. Çünkü dudakların şeklini korumak ve yeterli mukavemeti sağlamak için cilt altına dikiş atılması işlemin başarısını gösterir. Derin dikişi yerleştirdikten sonra, kesi mümkün olduğunca görünmez olacak şekilde cilt kenarlarını dikkatlice hizalanması gerekir. Dudak kaldırma ameliyatı, üst dudağın üzerindeki iki belirgin tepe noktasını yeniden şekillendirir ve burnun alt tarafı ile üst dudak arasındaki mesafeyi yeniden tanımlar.

Kesi yeri nedeniyle, işlem sırasında iz gizlenir ve kamufle edilir. Bu, cilt hacmini gerektiği gibi kaldırmanın özelleştirilebilir bir yoludur.

İŞLEM SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER…

İşlem sonrası iyileşme süresi 5-7 gündür. Bu işlem sırasında üst dudağınıza buzla masaj yapılması önerilir. Ameliyattan 72 saat sonra dudak şişmesi normaldir. Dikişler 5 gün içerisinde alındıktan sonra günlük hayatınıza dönebilirsiniz.

False