GeriBeslenme Önerileri Avokado Nasıl Yenir? Avokado Kahvaltıda Ve Salatada Nasıl Tüketilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Avokado Nasıl Yenir? Avokado Kahvaltıda Ve Salatada Nasıl Tüketilir?

Avokado Nasıl Yenir? Avokado Kahvaltıda Ve Salatada Nasıl Tüketilir?

"Avokado, sert olarak toplandıktan sonra olgunlaşmasını sürdüren bir meyvedir. Sağlık açısından faydalı bir meyve olan avokado, vitamin, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir meyve. Ayrıca vitamin ve lif deposu. Avokado nasıl yenir?İşte detaylar..."

Avokado, tok tutucu ve sindirimi düzenleyici özelliği ile tüketimi önerilen bir meyve. Peki avokado nasıl yenir? Kahvaltı ve salatalarla nasıl tüketilir?

Avokado nasıl yenir?

Avokado, sabah, öğle ve akşam olmak üzeri günün her öğünü tercih edilebilir.

Avokado satın alırken en sertleri seçilmeli. Evde oda sıcaklığında 3 ila 5 günde bekletilir. Dış yüzeyi yumuşadıysa, elinizi hafifçe bastırabiliyorsanız yenecek kıvama gelmiş demektir.

Büyük bir çekirdeği olan avokadoyu en kolay şekilde tüketmek için ortadan ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın. Daha sonra arzu ettiğiniz tarife göre tüketebilirsiniz.

Dilerseniz çatalla ezip, limon, sarımsak ve zeytinyağı veyda dilediğiniz malzemeyi ekleyerek kızarmış ekmeğin üzerine sürebilirsiniz. Dilimleyerek de omletin yanında tüketebilirsiniz.

Avokadoyu püre haline getirip ceviz ilave edilerek sandviçlerde de kullanılabilir. Ayrıca, küçük parçalar halinde doğranıp salatalara eklenebilir.

 

 

 

False